Stappenplan


Op deze pagina treft u een stappenplan aan dat u kunt volgen om deze site zo eenvoudig mogelijk te gebruiken.

Stap 1. - Kies voor de menukeuze Oefeningen - Schakels -> Schakels - Inleiding
Hier treft u een overzicht van de schakels welke in dit deel van het boek aanwezig zijn. Start bijvoorbeeld met schakel 55 tot schakel 60 en kies voor Volgende

De oefening wordt nu gestart.

Er wordt nu een lijst zichtbaar met de vragen en de bijbehorende vragen.

Opmerking:
- Wanneer er voor een vraag een VRAAGTEKEN staat en u hier uw muis over beweegt krijgt u extra uitleg over deze vraag.
- Wanneer er een luidsprekertje LUIDSPREKER voor een vraag staat en u hier uw muis over beweegt word het woord uitgesproken.

Neem de vragen en antwoorden goed in u op.

Stap 2. - Klik op de knop START

Het oefenen wordt nu gestart.

Er wordt u een vraag uit de oefening gesteld en u dient het bijbehorende antwoord in te typen.

Uw antwoord bevestigd u met de knop “Enter” of met enter op uw toetsenbord.

Wanneer u een antwoord niet weet kunt u het goede antwoord bekijken via de knop met het vraagteken VRAAGTEKEN

Vragen die u fout heeft beantwoord, of waarvan u het antwoord heeft bekeken met de knop VRAAGTEKEN komen terug tijdens het oefenen, totdat u ze goed beantwoordt. Zo leert u alle woorden.

Mocht u een speciale letter nodig hebben, zoals bijvoorbeeld “เ” of “๖” dan kunt u een lijstje openen via de knop A

Nadat u een oefening heeft voltooid, ziet u een overzicht van de woorden waar u de meeste moeite mee had. Wanneer u dit print kunt u zich beter op deze oefening voorbereiden.

Opmerking:
- Wanneer u een oefening voor het eerst oefent zal de score waarschijnlijk laag zijn. Maar wanneer u een oefening voor de tweede of derde keer oefent zal uw resultaat beter worden.

Stap 3. – Oefen alle aanwezige oefeningen zoals hierboven beschreven.
Indien u het boek met abonnement inclusief certificaat heeft aangeschaft, dan kunt u nadat u alle oefeningen met een positief resultaat heeft voltooid een certificaat aanvragen door een mailtje te zenden aan helpdesk@abc-educa.nl met vermelding van uw naam, inlognaam en adresgegevens. U ontvangt dan per post een certificaat toegezonden.Extra mogelijkheden van de site:

Menukeuze Zoeken
Wanneer u op de menukeuze ZOEKEN klikt kunt een woord intypen waarna u wilt zoeken. Er verschijnt dan een lijst met vragen en antwoorden die in de oefeningen voorkomen. Dit is handig als naslagwerk.

Menukeuze Agenda
Wanneer u een oefening heeft voltooid wordt hiervan een bericht geplaatst in uw persoonlijke agenda. U treft deze aan via de Menukeuze AGENDA.

Menukeuze
Wanneer u zich inlogt op de site komt u in een lijst met berichten van de makers van deze site. Hier treft u huishoudelijke mededelingen, nieuwe toevoegingen en andere opmerkingen die voor u van belang kunnen zijn. U kunt ook zelf een bericht toevoegen. Heeft u een vraag of een opmerking? Plaats ze dan via deze optie. Het door u geplaatste bericht is alleen voor u en de administrator van deze site zichtbaar.